Pandekager og påskeferie!

Eksamen + sommer krop ?!

– Anne

Uret tikker, og jeg synes at både eksamener og sommer kommer lidt for hurtigt. Jeg vild vildt gerne have overstået min eksamen, og sommer er min ynglingsmåned…. Men der er lektier, og der er træning. 

Jeg har samlet lidt forskellige tips til hvordan du skal få begge dele ordnet og stadig have overskud til hverdagen. Og der er også et par ideer til hvordan du kan motivere dig selv! 

Først, eksamenklar! Det er helt sikkert du har fulgt med i alle sekunder af alle timer hele året, ikke? Nej vel? 

  

Læs op! Og ja, det kan jeg sagtens sige, så lad mig give jer mine råd til hvorfor og hvordan! (De vil være baseret på folkeskolens afgangsprøve)

  • Med mindre du skal i 10’ende klasse, betyder karakterene nok mest for dig selv, men! Man kan risikere at der ikke er plads nok på det gymnasie man skal på, hvis det er hvad man skal. Hvis dette sker, betyder det jo at dem med bedste karakterer er førstevalg!
  • Der VIL blive set på dem, der hvor du skal hen efter 9./10. Klasse. Så selvom du er kommet ind på gymnasiet, betyder de stadig noget. Det er rart nok at lærerne ikke fra starten ser en som “den dårlige elev”. 
  • Sæt dig et sted du føler dig godt tilpas. Det hjælper ikke at sidde ved et lille bord med dårligt lys, i det fjerneste hjørne. Sæt dig fx. med en bog i solen. Hver et sted der gør dig glad, så er det helt af sig selv nemmere at få det gjort du nu skal. 
  • Læg mobilen væk! “Jojo, jeg kan godt lige tjekke….” Og så nåede man ikke de lektier. Lav i stedet en aftale med dig selv. Når du har læst 4 sider, eller skrevet 1 side, eller hvad du nu synes er passende, må du bruge 5 min. På lige at tjekke mobilen, eller Twitter på din computer.
  • Spis sundt imens. Skær et fad eller en skål frugt. Sund og lækker med får en til at føle sig godt tilpas, og det er altid hyggeligere at lave noget, hvis man kan tage et stykke frugt ind i mellem. + du bliver mindre sulten og ‘kommer ikke til’ at åbne en pose chips lige så nemt!
  • Lav deadlines. Lav aftaler med dig selv om at fysikforberedelsen skal være færdig den dato. Så kan du altid læse en ekstra gang i bogen dagen før eksamen, eller tjekke dine noter en gang til, men sørg for at det i det store hele er færdigt lidt før til din egen deadline. 

Nu tror jeg vist også det var rigeligt snak om skole, hvis ikke for meget! Så lad mig skynde mig videre. Ideer til træning og motivation, here we go!

  • Først er det en rigtig god ide at finde ud af hvilke stede på din krop du vil træne mest. Og så er det ellers bare i gang!
  • Mave: Mavebøjninger kender vi jo alle, og en 100 stykker om dagen af dem, så skulle det være fint. Meeeen, hvem gider ligge og lave 100 mavebøjninger? Planken er ultra-god. Nogen undersøgelser viser faktisk at det giver mere trænet mave at lave planken hver dag end mavebøjninger hver dag! Så 2 minutter af det! Vent, hvad igen? Mavebøjninger og planken er begge gode øvelser til træning af maven, så hvad med 50 mavebøjninger og 1 minuts planken, to gange hver dag? Du kan selv vælge hvor meget af hver du vil lave, og hvordan du vil sætte det sammen. Et godt tip til mavebøjninger er at lave forskellige slags. Det giver et bedre resultat og er nok en smule mindre kedeligt. Fæst! Eller … De kan vi have med vores flotte krop til sommer!
  • Numse/Ben: Rigtig mange numse øvelser styrker og træner også benene, og omvendt. Men hvilke er der så? Squats! Massere af dem, så kommer drengene til at glo til sommer kan jeg godt sige dig! Meeeen, det er en lidt kedelig træning bare at lave mange squats! Hop! Okay ja, de lyder nok ret dumt. Men, sæt en god sang på med et godt beat. Lav små hop, der passer til beatet, og fokuser på at spænde i kroppen, dette træner meget, men er især fokuseret omkring benene og ballerne! Løb. Jeps, undskyld hvis du ligesom mig ikke er typen der løber, men det er en del af det. Start fx din træning med en lille løbetur på 2 km, og lav derefter resten af øvelserne! Du kan stadig selv vælge hvor meget af hver du vil lave, og hvordan du vil sætte det sammen. 
  • Arme/Bryst: Jeg har sat disse to ting sammen, da det er svært at træne brystet selv, og man ofte træner bryst og arme i samme øvelser. Først det vi alle kender, armbøjninger/armstrækninger. Man kan lave disse på mange forskellige måder. Laver du dem med armene tæt på kroppen fokuserer du mest på biceps og laver du dem med armene væk fra kroppen (så der er langt mellem dine hænder), fokuserer du mest triceps og brystmuskler. 
  • Motivation!! Er du typen der bare ikke får taget dig sammen til at træne, eller egentlig bare ikke magter det fordi. Hvad var det nu jeg skulle osv. Eller har du bare i det hele taget svært ved at motiverer dig selv, fordi det er træning? Her er mine ideer til hvordan du kan blive bedre! 
  1. Skemaer og planer! Træn efter skemaer/planer som disse, så du ikke kan vælge hvad du ikke lige gider. Man er mere tilbøjelig til “ikke lige at få gjort det”, hvis ikke det er planlagt.       
  2. Noter til dig selv! Hvis du har svært ved at komme igen, kan det måske hjælpe at skrive det ned. Har du en kalender hængende kan du putte en sticky note på, hvor der står “TRÆNING!”, eller du kan bare lave en daglig alarm i din kalender på din mobil om at du skal træne. 
  3. Billeder! Hvis du har en eller anden form for opslagstavle, kan du lave en Mine-collage der på, med et par billeder af nogle piger med bikini-kroppe og navnene på dine træningsøvelser fx. Du kan gøre det samme og lave til baggrund på din mobil, hvilket jeg har lavet et eksempel på her.   

Held og lykke med eksamener og flotte bikinikroppe ! 

xoxo all over! <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pandekager og påskeferie!